Skip to content
 
Ik gebruik het TENS-apparaat nu een jaar. Alleen in de periode met eczeem op de rug heb ik het een aantal weken niet kunnen gebruiken. Nu heb ik andere plakkers (elektroden) en het eczeem is niet teruggekomen. De gel gebruik ik ook niet meer, maar daarvoor in de plaats heb ik nu vochtige doekjes waarmee je de huid voor het aanbrengen van de plakkers reinigt, zodat ze beter blijven zitten.
De nieuwe plakkers gaan wel minder lang mee. De eerste soort kon ik ongeveer twee weken gebruiken, bij de nieuwe ben ik al blij als het ruim een week goed gaat. Ik had het geluk dat het met de eerste soort vervangende plakkers goed ging, maar er waren meer mogelijkheden geweest. De leverancier heeft een werknemer met speciale kennis over allergische reacties. Zij kan advies geven over andere soorten plakkers.
In het ziekenhuis kreeg ik hele lange snoeren mee bij het apparaat. Ze hingen tot op mijn buik en daarom vouwde ik ze voorzichtig een beetje zigzag op en deed er dan een elastiekje omheen.
Na een paar maanden heb ik een paar nieuwe, kortere besteld, omdat er één kapot was. Maar ook die waren eigenlijk nog te lang. Snoeren die te lang zijn, zijn ook kwetsbaar en gaan sneller stuk. Dat merk je aan onaangename prikkelingen, maar die voel je ook als de plakkers zijn versleten. De kortste snoeren zijn voor mij lang genoeg, omdat de plakkers op het bovenste gedeelte van mijn rug zitten.
Als het TENS-apparaat is afgekoppeld, dan zitten de loshangende snoeren altijd in de weg. Ze hangen in je koffie, je wordt bijna gesmoord als je er ergens mee achter blijft haken, of ze worden nat als je bij de gootsteen bezig bent. Daarom doe ik ze vaak in mijn bloes.
Aan de pluggen van de snoeren zitten wel scherpe randjes en die krassen over je vel. ´s Winters, als je kleding in lagen draagt, heb je daar minder last van.
Het bestellen van plakkers en snoeren kost (dit jaar) niets extra. Mijn eigen risico gaat toch ieder jaar wel op, want ik ben ook diabeet (door de pijnbestrijdingsbehandelingen met prednisolon). Je moet versleten snoeren wel terugsturen (antwoordnummer), maar versleten plakkers kun je gewoon weggooien.
Corinne Travail

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top