In 2025 vieren we ons 30-jarig bestaan. Een hele mooie mijlpaal, die we gaan vieren!…
In de zorg doen we steeds meer aan zelfmonitoring en dat heeft zijn voordelen: niet meer periodiek naar het ziekenhuis voor controle, maar zelf thuis metingen doen en de uitkomsten daarvan digitaal doorgeven aan je behandelaars.
Zelfmonitoring
Het contact met je behandelaars is bij zelfmonitoring grotendeels digitaal of telefonisch en alleen als het nodig is ga je nog naar het ziekenhuis. Het bespaart jou tijd en het ziekenhuis ook, want vaak sta je bij de controles snel weer buiten omdat het allemaal goed is.
Zelfmonitoring bespaart zorgkosten en dat is gunstig voor de zorgpremies.
Onderzoek
Ziekenhuizen hebben applicaties ontwikkeld voor zelfmonitoring voor verschillende aandoeningen en dat worden er nog veel meer. Ze weten alleen niet wat wij als gebruiker belangrijk vinden en dat gaat REshape, de innovatieafdeling van het Radboudumc onderzoeken. Wij als patiënt kunnen daaraan meedoen.
REach
Het onderzoek wordt uitgevoerd door Novartis Patient Academy. Zij hebben voor het onderzoek de applicatie REach gemaakt die onze voorkeuren gaat inventariseren en welke gezondheidsgegevens wij (anoniem) beschikbaar willen stellen voor bepaalde onderzoeken.
Privacy
Hoe is de opslag van gegevens van deelnemers aan het onderzoek geregeld en zijn ze goed beveiligd?
De gegevens worden digitaal opgeslagen op een beveiligde server van het ziekenhuis en alleen de twee onderzoekers van het Radboudumc kunnen die inzien. Zij analyseren de gegevens en verwerken die in een wetenschappelijk artikel, dat alleen toegankelijk is voor het onderzoeksteam.
Het onderzoeksteam analyseert de resultaten en publiceert daarover, maar de uitkomsten zijn niet herleidbaar tot een persoon. De gegevens worden vijf jaar na publicatie van het wetenschappelijke artikel permanent verwijderd.
Wil je meedoen aan het onderzoek?
Wie wil meedoen aan het onderzoek kan zich aanmelden. Hoe je dat doet lees je in de Bijlage onderzoek digitale zorg.
Dit bericht heeft 0 reacties