Skip to content
 
Be Focused, logo

Be Focused – Focus Timer

Be Focused – Focus Timer is gratis pauzesoftware voor Apple die je kunt downloaden in de Apple Store. Eerder heette het Pomodoro Time Pro. De taal is Engels.

De software is gebaseerd op de Pomodorotechniek. Dat is een soort kookwekker die om de 25 minuten afgaat. Na drie minuten pauze kun je weer 25 minuten werken. Na de vierde keer is het tijd voor een wat langere pauze.

Meer informatie

Meer informatie over Be Focused – Focus Timer staat op de webpagina´s van AppWereld en MacUpdate.

Dejal logo

Dejal

Dejal is gratis pauzesoftware voor Apple die je kunt downloaden via de Apple Store. De software is enige tijd geleden vernieuwd. De taal is Engels.

Meer informatie

Meer informatie staat op de website van Dejal.

Workrave, logo

Workrave

Workrave is een gratis Engelstalig programma dat het gebruik van je toetsenbord en muis in de gaten houdt. Het geeft een seintje voor korte pauzes en lange pauzes. Universiteiten bieden het vaak aan.

Aan het computergebruik zit een dagelijkse grens, die je zelf van tevoren kunt instellen. Daar kun je niet overheen gaan, dan moet je stoppen voor die dag. Je krijgt overzichten van je computergebruik, waardoor je kunt zien waar je knelpunten zitten.

Workrave is voor Windows en Linux.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de website van Workrave.

Betaalde pauzesoftware

EasyFW, logo

EasyFWD

EasyFWD is pauzesoftware voor Windows, maar het is niet gratis. Het is er in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans. EasyFWD laat oefeningen zien in de pauze. Je kunt EasyFWD uitbreiden met Easyflux en/of EasyAnalyse.

Easyflux

Easyflux geeft aan dat je niet gestoord wilt worden. Handig als je bijvoorbeeld vaak wordt gestoord door collega´s of familieleden. Want dan kun je je niet concentreren en doe je langer over je werk. Gevolg: hoge werkdruk en stress.

Easyflux is een apparaatje met gekleurde lampjes dat je op je bureau legt. Rode lampjes geven aan dat je niet gestoord wilt worden, bij groen mag dat wel. Collega´s en familieleden die langskomen kunnen zien wanneer ze je niet of wel mogen storen. Je kunt je taak ongestoord afmaken.

Op afstand werkt het niet, maar je telefoon kun je op voice mail zetten en je hoeft niet constant je e-mail te controleren. Jomo (joy of missing out) in plaats van fomo (fear of missing out). Je hoeft niet alles direct te zien of te beantwoorden.

Het instructiefilmpje over de easyflux laat zien hoe het werkt.

EasyAnalyse

Wil je voorlichting geven of onderzoek doen op de werkplek dan kun je EasyAnalyse aan EasyFWD koppelen. Easy Analyse onderzoekt werkpatronen van hoe iemand werkt op de computer. Hoe lang achter elkaar, hoeveel pauzes, enz.

Daarvoor kun je met het programma vragenlijsten maken en rondsturen. De ingevulde gegevens van de onderzochte personen kun je gebruiken voor het maken van rapporten en je kunt een reactie geven op de ingevulde antwoorden.

Meer informatie

Wil je meer weten over deze pauzesoftware kijk dan op de website van EasyFWD.

Focus To-Do, logo

Focus To-Do

Focus To-Do is Canadese pauzesoftware, die behalve op je computer of laptop, ook werkt op smartphone en tablet. Het werkt onderling samen tussen verschillende apparaten. De taal is Engels. De software is gebaseerd op de Pomodoro techniek en je kunt er veel dingen mee doen:

 • tijd beheren
 • taken en subtaken beheren
 • werk en studie plannen
 • boodschappenlijstjes maken
 • herinnering aan verjaardagen
 • analyse maken van taken en tijd
 • statistieken van taken en tijd

De software is er voor verschillende apparaten:

 • Android
 • Android Tablet
 • iPhone
 • iPad
 • Apple Watch
 • Mac
 • Windows
 • Chrome Extension

Meer informatie

Meer informatie vind je op de webpagina van Focus To-Do.

MacBreakZ, logo

MacBreakZ

MacBreakZ is pauzesoftware voor Mac. Er is een probeerversie in het Nederlands, maar je hebt ook keuze uit veel andere talen. Je kunt het programma aanpassen aan jouw computergebruik.

Het programma houdt je toetsenbord- en muisgebruik in de gaten en geeft ergonomische tips.

De software geeft ook tips voor kleine en grote pauzes en strekoefeningen om te doen. De afbeeldingen laten zien hoe.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de webpagina van MacBreakZ.

Pausit logo

Pausit Coach

Pausit Coach is een programma voor Windows en Apple met korte bewegingspauzes, waarin je oefeningen doet. De software voor smartphones is in ontwikkeling.

Alle oefeningen zijn gemaakt in overleg met fysiotherapeuten, ergonomen, psychologen en orthopedische artsen. Je kunt zelf aangeven voor welk lichaamsdeel je aandacht wilt hebben en oefeningen toevoegen aan je schema. Je hebt keuze uit:

 • stretch- en flexibiliteitsoefeningen
 • ontspannings- en ademhalingsoefeningen
 • oefeningen voor achter je bureau
 • actieve pauzes

Volg het gratis webinar of vraag de gratis proefversie voor 21 dagen aan.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de webpagina van Pausit. De prijzen voor een abonnement staan onderaan.

R-Go Break Mouse, een verticale muis met gekleurde lampjes

 

 

 

 

R-Go HE Break Mouse

De R-Go HE Break Mouse is een verticale muis met gekleurde lampjes die aangeven wanneer je toe bent aan een pauze. Hij heeft een ergonomische vorm die de bloedcirculatie stimuleert. De muis heeft vijf knoppen en een scrollwiel. De knoppen kun je naar wens aanpassen.

Er zijn drie verschillende maten: S, M en L. Dus voor zowel grote als kleine handen en voor links of rechts. Met snoer of draadloos.

Kleuren

Bij de muis hoort software die je kunt downloaden. De kleuren geven aan of het tijd is voor pauze. Groen betekent dat je goed bezig bent en dat je nog wel even kunt doorgaan. Bij oranje is het tijd voor een korte pauze. Als de kleur rood is heb je te lang achter elkaar gewerkt.

De R-Go HE Break Mouse met software kun je gebruiken bij een computer van Windows, Mac OS en Linux. In vier talen: Nederlands, Engels, Duits en Frans.

Test R-Go HE Break Mouse

Redactieleden van de RSI-vereniging hebben de R-Go HE Break Mouse getest, samen met twee andere muizen. Het artikel Muizen: Verticaal? Of toch maar weer horizontaal? staat in RSI-Magazine 2021-1, op pagina 10.

Meer informatie

R-Go Tools ontwikkelt betaalbare, duurzame ergonomische producten. Niet alleen muizen, maar ook toetsenborden, laptopstandaards, monitorarmen en meer. Neem een kijkje op de website van R-Go voor informatie over al hun producten.

Op de webpagina van de R-Go HE Break Mouse staat meer informatie over deze muis met pauzesoftware.

WORK & MOVE Software, logo BakkerElkhuizen

WORK & MOVE Software

WORK & MOVE Software van BakkerElkhuizen is uitgebreide pauzesoftware voor Windows. Vooral bedoeld voor organisaties. Je kunt kiezen uit Nederlands, Engels, Duits of Frans als taal. Er zijn verschillende onderdelen.

WORK & MOVE Analytics

WORK & MOVE Analytics analyseert het computergebruik en stelt maatregelen voor om dat te verbeteren en het beleid te veranderen. Niet alleen op kantoor, maar ook voor je thuiswerkplek.

WORK & MOVE Assessment

WORK & MOVE Assessment spoort risico´s op en zet ze op een rij. Of dat nu gaat over je werkplek of psychosociale arbeidsbelasting. Bij psychosociale arbeidsbelasting kan het gaan om:

 • hoge werkdruk
 • pesterijen
 • agressie en geweld
 • discriminatie
 • seksuele intimidatie

WORK & MOVE Coach

De WORK & MOVE Coach helpt jou persoonlijk bij het verbeteren van je concentratievermogen, creativiteit en energieniveau.

Meer informatie

BakkerElkhuizen heeft veel kennis over:

 • het inrichten van je werkplek
 • hoe je het beste met je computer werkt
 • hoe je moet zitten en bewegen
 • hoe je onderscheid maakt in taken die snel moeten worden gedaan of taken die nog even kunnen wachten
 • hoe je geconcentreerd werkt
 • hoe je ontspant en nieuwe energie krijgt
 • hoe je thuis op een goede manier werkt

Het bedrijf ontwerpt en verkoopt ook ergonomisch meubilair, toetsenborden, muizen, laptopstandaards en meer. Meer daarover staat op hun webpagina Producten.

Kijk voor meer informatie over deze pauzesoftware op de webpagina WORK & MOVE Software van BakkerElkhuizen.

Wellnomics, logo

WorkPace

WorkPace is pauzesoftware van Wellnomics voor Windows. Zowel voor bedrijven als voor thuis. Het maakt je bewust van je eigen gedrag over je computergebruik, zodat je dat kunt aanpassen. Met tips om te ontspannen en bewegen. De taal is Nederlands.

Het programma bekijkt hoe je je computer gebruikt, hoe je pauzeert en hoe intensief je werkt. Op je beeldscherm krijg je een overzicht van hoe je dat doet met tijdbalken in kleuren. Door de kleuren kun je zien wat je moet verbeteren en wat goed gaat.

In de pauzes krijg je voorbeeldoefeningen om te bewegen voor verschillende lichaamsdelen.

RI&E Welzijn

Met de extra software van RI&E Welzijn kunnen bedrijven inventariseren waar de knelpunten zitten in het computergebruik van hun medewerkers. Daarna krijgen ze een plan van aanpak voor verbetering per medewerker.

Online werkplekonderzoek

Wellnomics biedt een online werkplekonderzoek aan, waarin ze je werkplek thuis onderzoeken.

Daar zitten vragen en antwoorden in die je de risico´s leren over het werken met een beeldscherm. En tips om dat te verbeteren. Daarna weet je hoe je jouw goede werkplek inricht.

Zit-sta software

Zit-sta software leert je hoe je je zit-sta bureau goed gebruikt, want afwisselend zittend en staand werken is beter voor je lichaam.

Meer informatie

Meer informatie over deze pauzesoftware staat op de webpagina WorkPace van Wellnomics.

Disclaimer

We hebben ons best gedaan om alle gegevens goed te beschrijven. Toch kan er na een tijdje iets zijn veranderd. Dat controleren we niet elke week. Je kunt geen rechten ontlenen aan wat er op onze webpagina´s staat.

Back To Top