Skip to content
 

Wat is Feldenkrais?

Feldenkrais is mindfull bewegen: je leert met aandacht te gaan staan, zitten, wandelen, rennen en veel meer. Je ervaart wat bewust bewegen doet met je lichaam en geest en hoe je je elke dag goed kunt voelen. De lessen zijn individueel of in groepsverband.

Wanneer heeft Feldenkrais zin?

Iedereen ontwikkelt een eigen manier van zitten, staan en bewegen en soms ontstaan er ongemerkt verkeerde gewoontes. Als je je bewust bent van wat deze verkeerde gewoontes met je lichaam doen, dan leer je ze aanpassen, zodat klachten verminderen of verdwijnen.

Hoe werkt Feldenkrais?

Feldenkrais schrijft geen bepaalde houding voor, maar het is een proces, waarin je leert welke houding het beste bij jou past en waarmee jij kunt functioneren zonder moeite en pijn. Feldenkrais stimuleert en vergroot je inzicht en bewustwording van het op een juiste manier gebruiken van je lichaam.

Vergoeding zorgverzekering

Feldenkrais wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Het valt onder alternatieve therapieën en het hangt van je aanvullende verzekering af of je zorgverzekering de behandelingen vergoedt.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de website van de Nederlandse Feldenkrais Vereniging. Je kunt ook bellen via  telefoonnummer 026-3790378, of e-mailen naar info@feldenkrais.nl.

Artikelen in het RSI-Magazine over Feldenkrais

Back To Top