Skip to content
 

Wat is de Hemon Bewegingsmethode?

De Hemon Bewegingsmethode is een oefentherapie, gericht op de verbetering van de houding en beweging van het lichaam.

De bewegingsmethode is vernoemd naar de uitvinder, violiste Sedje Hemon. De behandeling is afgestemd op de persoon zelf, omdat klachten en de oplossing ervan individueel zijn. Bij de behandeling wordt gekeken naar het dagelijks patroon in de houding en beweging.

Het doel is om vanuit een ontspannen houding weer ontspannen te bewegen. Door een goede eigen houding aan te nemen kunnen de spieren weer ontspannen.

Hoe werkt de Hemon Bewegingsmethode?

Tijdens de behandeling die uit ongeveer tien tot twaalf lessen bestaat, krijgt je als patiënt oefeningen aangeleerd. Die oefeningen zijn zo dat je ze thuis ook kunt doen.

Het doel van de behandeling is dat de patiënt automatisch de juiste houding en de juiste bewegingen gebruikt. Scherm-, tafel- en stoelhoogte worden afgesteld op hoe de patiënt het meest ontspannen kan zitten en werken.

Wanneer heeft de Hemon Bewegingsmethode nut?

De Hemon Bewegingsmethode kan worden ingezet bij klachten aan arm, nek en schouder. Belangrijke oorzaken hiervan zijn een verkeerde werkplek, een verkeerde zithouding en repeterende gespannen bewegingen bij het typen.

Wat je nog meer moet weten over de Hemon Bewegingsmethode

De Hemon Bewegingsmethode wordt regelmatig verward met de Cesartherapie. Beide behandelingen zijn gericht op houding en beweging. Bij de Hemon Bewegingsmethode ligt de focus echter alleen op klachten aan nek, schouder en arm.

Kosten en vergoeding

De vergoeding voor de Hemon Bewegingsmethode valt onder de aanvullende verzekering. Door de zorgverzekeraar worden per jaar 6 tot 30 behandelingen vergoed.

Voor mensen die jonger zijn dan 18 jaar, wordt wel een beperkt aantal sessies vergoed vanuit de basisverzekering.

Een behandeling van een half uur kost ongeveer € 40,-.

Meer informatie/bronnen

Wil je meer weten over de Hemon Bewegingsmethode of een afspraak maken? Kijk dan op de volgende websites:

Back To Top