skip to Main Content
 

Wat is medische fitness/fysiofitness?

Medische fitness is een fitnessprogramma dat op maat gemaakt is en begeleid wordt door een fysiotherapeut of bewegingsspecialist. De trainingen kunnen in groepsverband gevolgd worden. Soms is ook een individuele sessie met een persoonlijke trainer mogelijk. Het programma wordt vaak uitgevoerd in een sportschool.

Hoe werkt medische fitness/fysiofitness?

Na een intake wordt een trainingsprogramma met persoonlijke doelen opgesteld. Afhankelijk van de eigen wensen wordt gebruik gemaakt van de beschikbare apparatuur voor kracht- en conditietraining.

Voor mensen met RSI is de Power Plate een effectief middel. Door op deze trilplaat te gaan staan, neemt het lichaam de trillingen over, waardoor de spieren dertig tot zestig keer per minuut samentrekken en weer ontspannen; dit is meer dan met normale oefeningen te bereiken valt.

Door passief de Power Plate te gebruiken, wordt de doorbloeding verbeterd en pijn gedempt. Met actief gebruik, waarbij meer op de plaat geleund wordt, is het effect spierversterkend.

Wanneer heeft medische fitness/fysiofitness zin?

Medische fitness kan diverse zinvolle resultaten hebben. Het kan zorgen voor een verbeterde conditie en een actieve levensstijl bevorderen.

Bestaande problemen kunnen erdoor verminderen of herstellen, maar ook wordt voorkomen dat klachten weer terugkeren.

Wie beweegangst heeft als gevolg van de pijn, kan die overwinnen en weer stabieler, krachtiger en zelfverzekerder bewegen.

Wat je nog meer moet weten over medische fitness/fysiofitness

Medische-fitnessprogramma’s zijn mogelijk voor alle leeftijden. Bij gebruik van een Power Plate kunnen soms rode armen of jeuk ontstaan. Oefenen met de Power Plate mag alleen onder begeleiding; het is voldoende het apparaat drie keer per week tien minuten te gebruiken.

Kosten en vergoeding

Medische fitness wordt doorgaans niet uit de basisverzekering betaald. Wel is vergoeding via een aanvullende verzekering mogelijk.

Meer informatie/bronnen

Praktijken die gespecialiseerd zijn in medische fitness/fysiofitness, zijn te vinden op Hierhebikpijn.

Op de website van Power Plate is meer informatie te vinden over dit apparaat.

Back To Top