Skip to content
 

Wat is Omgaan met chronische pijn?

Omgaan met chronische pijn is een online cursus die is ontwikkeld door Spierziekten Nederland en het Samenwerkingsverband Pijnpatiënten naar één stem. Met de cursus krijgt de deelnemer informatie over chronische pijn en over praktische mogelijkheden om daarmee om te gaan.

De cursist kan zo zelf zorgen voor een betere kwaliteit van leven en beter geïnformeerd stappen naar een behandeling zetten. Bij het samenstellen van de cursus is samengewerkt met ervaringsdeskundigen en pijnspecialisten.

De cursus Omgaan met chronische pijn is niet hetzelfde als de groepscursus Sterk met pijn.

Hoe werkt Omgaan met chronische pijn?

De cursus is te volgen via de website van Pijnpatiënten naar één stem. Na het aanmaken van een account, kan de cursus in eigen tempo gevolgd worden.

Omgaan met chronische pijn bestaat uit drie onderdelen: de soorten pijn en oorzaken, behandelmogelijkheden en hoe zelf de invloed van pijn op het leven te verminderen.

Het materiaal bestaat onder meer uit informatie, adviezen en tips. Ervaringsdeskundigen en professionals komen in filmpjes aan het woord.

Wanneer heeft Omgaan met chronische pijn zin?

Chronische pijn heeft invloed op de kwaliteit van leven en kan zeer beperkend zijn.

Naast de zorg kan ook de pijnpatiënt zelf veel doen om die invloed te verminderen. Door te weten wat chronische pijn precies is, waar je terecht kunt en welke stappen er te zetten zijn voor een behandeling, kan de eigen situatie sterk verbeterd worden.

Wat je nog meer moet weten over Omgaan met chronische pijn

Er zijn twee versies van de cursus. Er is er een specifiek gericht op spierpatiënten. De versie op de website van Pijnpatiënten naar één stem is gericht op iedereen die met chronische pijn te maken heeft. Pijnpatiënten naar één stem heeft een korte samenvatting van de cursus gemaakt.

Kosten en vergoeding

Registratie bij Pijnpatiënten naar één stem en deelname aan de cursus is gratis.

Meer informatie/bronnen

Kijk op de website van Pijnpatiënten naar één stem voor meer informatie over de organisatie. Hier zijn ook andere bruikbare hulpmiddelen te vinden, zoals de pijn-toolkit CHANGE PAIN.

Back To Top