skip to Main Content
 

Wat is Phystrac?

De Phystrac is een tractieapparaat dat gebruikt wordt voor de behandeling van carpaletunnelsyndroom. Als je je (nog) niet wilt laten opereren dan kun je je (eerst) laten behandelen met de Phystrac.

Hoe werkt Phystrac?

De Phystrac werkt mechanisch. Je onderarm en elleboog worden vastgezet (gefixeerd).

Een band om de pols, waaraan een gewichtsmechanisme is bevestigd, zorgt voor de tractie – dat wil zeggen dat de band aan je pols trekt.

Structuren, spieren en ligamenten kunnen beter ontspannen en de beknelling van de nervus medianus (die het carpaletunnelsyndroom veroorzaakt) verdwijnt. De Phystrac doseert de tractie nauwkeurig en gecontroleerd.

Wil je dat je klachten na behandeling wegblijven, dan zul je in de toekomst wel stresssituaties moeten vermijden en je (werk-)gewoonten aanpassen. Er is (nog) geen wetenschappelijk bewijs voor de werking van het apparaat.

Wie kan je met Phystrac behandelen?

Wil je behandeld worden met de Phystrac, zoek dan een fysiotherapeut die er een heeft en maak een afspraak. Je hebt geen verwijzing nodig van een huisarts of specialist. Zoek wel van te voren uit of en hoeveel je vergoed krijgt van je verzekering.

Meer informatie over Phystrac

Je vindt meer informatie op de website van de leverancier van de Phystrac.

Artikelen in het RSI-Magazine over Phystrac

  • Phystrac: alternatieve behandeling van het carpaal tunnelsyndroomRSI-Magazine 2016-1, pagina 20-21
Back To Top