Skip to content
 

22 jaar en nu al ernstige RSI-klachten. Hoe ga je daar mee om? Bart* deelt zijn verhaal met de RSI-vereniging.

Bart vertelt:

“Ik deed een opleiding voor Game Design and Development, dus je begrijpt dat ik heel wat uren achter de computer heb doorgebracht. Ik ben van jongs af aan gek op computerspelletjes; ik vind het geweldig om zelf games te ontwikkelen en kan niets anders bedenken waar ik me mee bezig zou willen houden. Ik krijg er een echte kick van als ik iets moois maak. Dit werk kan ik door het ontstaan van RSI-klachten niet meer doen. Sindsdien heb ik heel wat therapieën gevolgd: bij de fysiotherapeut, psycholoog, bij een revalidatiecentrum, een handencentrum, enzovoorts. Ik heb hier veel van opgestoken, met name over mijn houding en werkmentaliteit. “

Hoe gaat het nu?

“Het gaat langzaam beter. Ik doe mijn oefeningen, sport veel, eet gezond, zit op dansles en ben op vakantie geweest. Ik ben me er ook bewust van geworden dat ik me meer moet ontspannen en beter moet leren luisteren naar mijn lichaam. Dat vereist een mentale omschakeling; ik ben wat gemakkelijker geworden in het (niet) doen van dingen, het ‘moeten’ is wat minder.”

“Op dit moment gaat het even wat minder. Maar ik weiger op te geven; ik hoop weer terug te keren naar mijn opleiding om mijn ideaal te verwezenlijken.”

Meer lezen over Bart? Zie RSI-Magazine nr 1 2017.

Wil jij je ervaring delen en jongeren met pijnklachten verder helpen?

Jouw verhaal kan andere jonge mensen met pijnklachten verder helpen. Daarom zijn we op zoek naar ervaringsverhalen van jonge mensen (15-25 jaar) met RSI-klachten. Ben jij ook jong en heb jij last van RSI-klachten? Doe jij een opleiding waarbij je veel computerwerk doet? Heb je een sms duim of Whatsappvinger? Wat heb je eraan gedaan, en hoe ga je nu met je situatie om? Wij willen graag jouw verhaal horen. Dit kan natuurlijk ook anoniem. Mail naar mediaredacteur10@rsi-vereniging.nl. We komen graag in contact met je.

Tekst: Egbertien Martens

*Gefingeerde naam. Barts echte naam is bij de redactie bekend.

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top