Skip to content
 

Het programma Let’s Talk Business van New Business Radio maakt elke maandag, woensdag en vrijdag een programma met een hoofdgast over een bepaald onderwerp. Op maandag 2 december 2019 was de voorzitter van onze vereniging, Reint Alberts, die gast.

In de uitzending vertelt Reint over RSI-klachten: hoe kun je RSI-klachten herkennen, hoe los je ze op en hoe voorkom je ze?

RSI-klachten komen niet vaak meer in het nieuws, toch komen ze nog steeds net zoveel voor als voorheen, in de periode dat er veel aandacht voor was: een op de vier mensen krijgt RSI-klachten.

De oorzaak is vaak beeldschermwerk, maar ook ander werk kan RSI-klachten veroorzaken. Denk aan beroepen als slager, tandarts, kapper, of andere beroepen met veel repeterende bewegingen, precisiewerk, stress en een slechte houding.

RSI-gerelateerde klachten komen op steeds jongere leeftijd voor, tegenwoordig ook vaak bij schoolkinderen door het vele gebruik van beeldschermen in de klas en steeds minder beweging.

Reint is fysiotherapeut en komt RSI-klachten vaak tegen in zijn praktijk. Die klachten worden helaas lang niet altijd serieus genomen door huisartsen of bedrijfsartsen en op de juiste manier behandeld. RSI-klachten zijn een onzichtbare werkkiller.

Niet goed voor werknemers die klachten hebben, maar ook niet voor werkgevers, want zieke werknemers kosten geld.

RSI-klachten zijn een maatschappelijk probleem en het kost heel veel geld – het staat in de top drie van meest voorkomende beroepsziekten.

Reint pleit ervoor om RSI-klachten bespreekbaar te maken binnen bedrijven en dan samen naar oplossingen te zoeken. Dat kan ergonomisch meubilair zijn, maar dat is meestal niet voldoende. Regelmatig pauzeren, een goede houding en minder stress zijn minstens zo belangrijk.

Advies: verander regelmatig van houding en blijf altijd bewegen, ook tussen de werkzaamheden door. Op onze website vind je tips om RSI-klachten te voorkomen of te verminderen.

Meer informatie

Wil je meer weten? Klik dan op de volgende links:

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top