Skip to content
 

Lydia Charlier geeft inzicht in de wereld van letselschadebehandeling en de relatie met conflict en trauma.  Er is vaak onenigheid over wie er verantwoordelijk is over de schade. Dit heeft invloed op de mentale gezondheid van het slachtoffer. Het op tijd inzetten van een bemiddelaar blijkt een goed middel om conflict, psychotrauma en gevolgschade te voorkomen.

Vaak duurt een letselschadetraject lang en heeft het veel effect: verstoorde rouwverwerking, psychotrauma, financiële stress zijn een paar van de gevolgen. Het leidt vaak tot aanvullende schade bij degene die de schade heeft opgelopen. Als er vroeg een bemiddelaar ingeschakeld wordt kunnen deze gevolgen voorkomen worden.

Toepassing op RSI

RSI is arbeid gerelateerd. De werkgever en uitkeringsinstantie willen niet met de schade zitten. Problemen met de werkgever, arbo-artsen en UWV geven mensen met RSI-klachten veel stress en onzekerheid in de fase van heftige lichamelijk klachten. Je klachten verergeren en door de onzekerheid, pijn en het verliezen van zekerheden (zoals je baan), levert het ook mentale schade op.

De bevindingen in dit artikel kunnen ook mensen met pijnklachten helpen om sneller een oplossing te vinden in een werk gerelateerde situatie.

Lees het hele artikel hier.

De RSI-vereniging heeft geen commerciële binding met Lydia Charlier. Heb je bijstand nodig kijk dan naar de mogelijkheden bij de vakbond waar je bent aangesloten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top