Skip to content
 

Rond de eeuwwisseling was RSI hot en lanceerde het ministerie van Sociale zaken de campagne Stop RSI, met als doel het aantal mensen met RSI-klachten te verminderen. Maar het aantal meldingen van werknemers met RSI-klachten nam in die periode juist toe en daarom werd de campagne gestaakt.

Toch komen RSI-klachten nog vaak voor, vooral bij beeldschermwerkers, maar omdat er niet zoveel aandacht meer voor is lijkt RSI bijna verdwenen te zijn.

Door het stoppen van de campagne ontstond het beeld dat RSI vooral tussen de oren zat. Psychische elementen kunnen wel invloed hebben op het ontwikkelen van klachten: wie geen steun krijgt van collega´s krijgt meer stress en dat kan de klachten verergeren.

Nu hoor je bijna niemand meer over RSI en registreren bedrijfsartsen nog maar weinig beroepsziekten door RSI. De afname van het aantal meldingen van RSI-klachten komt door de aandacht voor de verbetering van werkplekken en niet elke werknemer gaat met RSI-klachten naar de bedrijfsarts, waardoor ze niet altijd geregistreerd worden.

RSI-klachten komen nog steeds vaak voor, maar met goede maatregelen kun je voorkomen dat je klachten verergeren en kun je aan het werk blijven.

Lees het artikel hierover in het AD, met tips van experts.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top