Skip to content
 

Hoe belangrijk is het werk dat je doet voor je behandeling?

Fysiotherapeuten, oefentherapeuten en ergotherapeuten houden niet altijd rekening met het werk van de patiënt. Toch is dat belangrijk: je werk is een onderdeel van je leven en je werk kan je klachten (mede) veroorzaken. Dat geldt ook voor klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat.

Langzamer of minder goed herstel

Als behandelaars onvoldoende naar de invloed van je werk op je klachten kijken, dan kan het zijn dat je langzamer of minder goed herstelt. Je werk kan je klachten in stand houden. De gezondheidszorg gaat daar wel steeds beter naar kijken, ook internationaal.

Samenwerken of doorverwijzen

Een therapeut die het lastig vindt om bij de behandeling rekening te houden met jouw werk, kan samenwerken met andere (arbo)zorgverleners of je doorverwijzen. Wanneer je meebeslist in de besluitvorming over je behandeling, zal die een beter effect hebben.

Attenderen op samenwerking en meebeslissen

Ziet jouw therapeut de invloed van je werk over het hoofd en betrekt hij jou niet bij de besluitvorming over je behandeling , dan kun je je behandelaar erop wijzen om dat wel te doen.

Meer informatie voor therapeuten

Het Lectoraat Arbeid & Gezondheid van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen heeft een focusgroep over aandacht voor werk vanuit de behandeling. Lees er meer over in hun blog Fysiotherapeuten, oefentherapeuten en ergotherapeuten gezocht voor deelname focusgroep over aandacht voor werk vanuit de behandeling.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top