Skip to content
 

Website

Activiteiten RSI-vereniging, website

 

 

 

 

De website is ons belangrijkste middel om informatie te delen, dat is de basis, de spin in het web. Nieuwe artikelen of nieuws verspreiden we ook via sociale media en onze nieuwsbrief om er de aandacht op te vestigen. Met een link naar de webpagina die erbij hoort.

Enkele onderwerpen waar we over schrijven:

  • ontwikkelingen in onderzoek naar RSI-klachten
  • de gezondheidszorg rondom RSI-klachten
  • leven met RSI-klachten
  • tips en adviezen
  • behandelingen
  • hulpmiddelen
  • wet- en regelgeving
  • en nog veel meer

Nieuwsbrief RSI-vereniging

Acht tot tien keer per jaar verschijnt de e-mail-nieuwsbrief van de RSI-vereniging. Hiermee blijf je op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen rondom RSI-klachten. Zoals over de laatste onderzoeken, nieuwe therapieën, hulpmiddelen en tips.

De email-nieuwsbrief is een gratis service voor iedereen die persoonlijk of beroepsmatig interesse heeft voor alles rondom RSI-klachten. Je kunt je op de nieuwsbrief abonneren.

Abonneer je op de nieuwsbrief

RSI-Magazine

Activiteiten RSI-vereniging, voorblad RSI-Magazine 2022-3

 

 

 

 

 

 

 

Het RSI-Magazine is gestopt. Het laatste nummer, RSI-Magazine 2022-3, verscheen in december van dat jaar. Een magazine uitbrengen is duur en we hebben steeds minder leden. Het kan – simpel gezegd – niet meer uit om dat voor steeds minder leden te blijven doen.

Het geld dat we daarmee besparen gaan we anders gebruiken, om uiteindelijk meer mensen te helpen. Vanaf 2023 gaan we ons vooral richten op het verbeteren van de website, want dat is voor de meeste mensen de voornaamste informatiebron. Als je iets zoekt dan doe je dat meestal via Google.

We blijven schrijven, maar publiceren dat op een andere manier. We laten via andere kanalen, zoals sociale media en de nieuwsbrief weten dat er nieuwe informatie is. Alle oude nummers van het RSI-Magazine zijn en blijven nog in te zien en te downloaden, want veel informatie blijft actueel.

Ga naar het archief van het RSI-Magazine

Sociale media

Activiteiten RSI-vereniging, Facebook

 

 

 

 

De RSI-vereniging is actief op de volgende sociale media:

RSI-coaches

Activiteiten RSI-vereniging, voorkant flyer RSI-coaches

 

 

 

 

 

 

 

Loop je door je RSI-klachten aan tegen knelpunten op je werk, bij je studie, of in het dagelijkse leven? Ben je bang je baan kwijt te raken, of als zelfstandige je huidige werk niet meer te kunnen blijven doen? Overweeg je te stoppen met je studie vanwege je klachten?

Zoek je een antwoord op (een van) deze vragen laat je dan ondersteunen door een deskundige (gecertificeerde) RSI-coach. Onze coaches hebben zelf ervaring met RSI-klachten en weten hoe het is om daarmee te leven en te werken. Zij begrijpen je problemen en weten hoe je daar het beste mee om kunt gaan.

Wat kan een RSI-coach doen?

Een RSI-coach kan:

  • je meer evenwicht leren te vinden in je belastbaarheid en belasting
  • je leren hoe je over je beperkingen moet communiceren met je werkgever, leidinggevende, collega´s, bedrijfsarts, of uitkeringsinstantie
  • je helpen bij werk gerelateerde problemen, zoals werkdruk, takenpakket, aanpassingen en voorzieningen
  • je begeleiden bij een loopbaantraject, bijvoorbeeld naar passend werk
  • je begeleiden in deelname aan het maatschappelijke leven, zoals bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, mantelzorg of sociale activiteiten
  • je helpen bij rouwverwerking van het verlies van gezondheid en/of werk
  • je helpen bij de uitvoering van de Wet Verbetering Poortwachter. Lees meer over deze wet op onze pagina Wetgeving.

Flyer

Meer informatie vind je in de flyer over de coaches (pdf). Daarin staan alle gegevens, zoals hun telefoonnummer, adres website, e-mailadres en een korte omschrijving van wie zij zijn.

Download de flyer over de RSI-coaches

Artikelen van RSI-coaches in het RSI-Magazine

RSI-coaches hebben artikelen geschreven voor ons RSI-Magazine. Zij hebben sinds 2017 een eigen rubriek, genaamd Coach denkt mee, waarin ze om beurten schrijven over wat ze meemaken. We hebben de artikelen voor je op een rij gezet:

Lotgenotencontact

Een belangrijke doelstelling van de RSI-vereniging is het bevorderen van lotgenotencontact. Veel mensen met RSI-klachten hebben steun aan andere RSI’ers die weten waar je zoal mee te maken krijgt als je deze klachten hebt. Dat doen we op verschillende manieren:

  • huiskameravonden
  • themamiddagen
  • RSI-lijn

Huiskameravonden

Activiteiten RSI-vereniging, huiskameravond

 

 

 

 

 

 

 

De vereniging organiseert geregeld online huiskameravonden. Daar kun je je voor opgeven, dan krijg je een link om mee te doen.

Op de huiskameravond ontmoet je anderen (die te maken hebben) met RSI-klachten. Het kan fijn zijn om over je problemen te praten met anderen, want zij kunnen je vaak steunen of hebben mogelijke oplossingen.

De huiskameravond volg je gewoon thuis. In je eigen stoel, op je eigen bank, of waar dan ook. Maak het gezellig met een hapje en een drankje. Daar moet je dan wel zelf voor zorgen, maar dat geeft je de vrijheid om het te doen zoals je zelf wilt.

Bekijk hier de agenda voor de volgende bijeenkomst.

Geef je op voor de eerstvolgende huiskameravond

Themamiddagen

Activiteiten RSI-vereniging, Themamiddag maart 2024

 

 

 

 

 

 

Behalve huiskameravonden organiseert de vereniging één of meer keren per jaar op verschillende plekken themadagen rondom een interessant onderwerp. Met bijvoorbeeld een presentatie van een deskundige over nieuwe ontwikkelingen of therapieën. Soms met een of meer workshops en de gelegenheid om hulpmiddelen te proberen.

RSI-lijn

kind met telefoon

 

 

 

 

 

De RSI-lijn is er voor iedereen die meer wil weten over RSI-klachten, of daarover wil praten. Niet alleen als je zelf klachten hebt, maar ook als je iemand kent met deze klachten, of als je er in je beroep mee te maken hebt. De vrijwilligers bieden je een luisterend oor.

Ervaringsdeskundigen

De vrijwilligers achter de RSI-lijn hebben zelf RSI-klachten (gehad). Ze zijn geen dokter, therapeut of jurist, maar hebben ervaring met RSI-klachten. Denk aan verschillende therapieën, de ziektewet, praktische hulpmiddelen en allerlei handige tips en trucs. Ze begrijpen wat je doormaakt en helpen je graag bij het oplossen van problemen.

Omdat ze begrijpen hoe het is om RSI-klachten te hebben, denken ze mee, geven advies en helpen om oplossingen te vinden. Als je dat wilt, kunnen ze ook een coachende rol vervullen en kun je vaker bij hen terecht.

Waarover kun je bellen?

Heb je vragen over bijvoorbeeld preventie, je werkplek, onderzoeken, instanties of behandeling? Ben je op zoek naar handvatten om je dagelijks leven wat gemakkelijker te maken? Wil je je hart luchten? Of wil je gewoon eens praten met iemand die je klachten begrijpt? Vraag dan een gesprek aan bij de RSI-lijn.

Hoe krijg je contact met de RSI-lijn?

Contact leggen met de medewerkers van de RSI-lijn kan op verschillende manieren:

  • bel 0900-774 54 56 op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur
  • vul het formulier op de website in
  • stuur een e-mail naar: rsi-lijn@rsi-vereniging.nl

Na de aanvraag belt iemand van de RSI-lijn je binnen een aantal dagen terug. Gratis voor jou, want wij bellen jou.

Vrijwilligersdagen

Activiteiten RSI-vereniging, vrijwilligersdag 2019, jongleren

 

 

 

 

De vrijwilligers van de RSI-vereniging wonen door het hele land. We zien elkaar niet heel vaak, omdat we bijna altijd online vergaderen.

Daarom proberen we een keer per jaar een vrijwilligersdag te organiseren, zodat we elkaar dan kunnen zien. We maken er altijd iets bijzonders van, zoals in 2019. Op die dag hadden we een workshop jongleren (zie afbeelding). En dat is niet makkelijk, maar wel heel leuk.

De vrijwilligersdag is alleen voor vrijwilligers. Wil je ook een keer meedoen, geef je dan op als vrijwilliger. We kunnen altijd meer mensen gebruiken, want dan kunnen we de taken verdelen. Waar ben jij goed in, wat zou jij kunnen doen? Een deeltaak is ook mogelijk.

Geef je op als vrijwilliger

Tekst: Corinne Travail

Back To Top