Skip to content
 

AbleNet TrackerPro

Met de AbleNet TrackerPro kun je alle muisfuncties uitvoeren. Je hoeft geen software te installeren. Je plakt een stickertje op je voorhoofd of brilmontuur en dan maakt de camera verbinding met je computer via het stickertje. Losse vellen met stickertjes kun je nabestellen. Ook voor tekenen, schetsen en het bedienen van apps.

Met usb-aansluiting, voor Mac.

Meer informatie: Apple.

Eyetech TM5

Met de Eyetech TM5 kun je de muis besturen met je ogen, door je blik op een knop te fixeren, te knipperen of via een schakelaar. TM5 is de oogbesturingsmodule die bij Tellus 5 hoort. TM5 maakt gebruik van Mind Express software.

Met usb-kabel, voor Windows.

Meer informatie: rdgKompagne, voor België HMC (TM 4).

Headmouse Nano

De Headmouse Nano is de opvolger van de Headmouse Extreme. Dit is een camera waarmee je de cursor op je scherm bestuurt.

Hoe werkt het?

Je plakt op je voorhoofd of brilmontuur een klein stickertje en op je beeldscherm een kastje dat lichtsignalen opvangt en verstuurt. Het lichtsignaal reflecteert in het stickertje en dat signaal wordt vertaald naar de muisbeweging op je beeldscherm. De verbinding is draadloos, zodat je je vrij kunt bewegen.

Voor klikken en selecteren heb je een aangepaste schakelaar nodig, bijvoorbeeld een blaas- of zuigschakelaar, of muisknopsoftware (Dragger).

Draadloos, voor Windows, Mac, Android en Linux.

Meer informatie: rdgKompagne.

NaturalPoint

Natural Point heeft verschillende headtrackers waarmee je de functie van de muis kunt vervangen, ook voor gaming.

In Nederland te bestellen bij Rightthing.

Tobii IS4 Platform

Met behulp van Tobii IS4 kun je met je ogen muisfuncties uitvoeren. Ook voor gaming.

Meer informatie: Tobii (Engelstalig). Voor Tobii I12 en I15: HMC.

Back To Top