skip to Main Content

Jongeren, scholieren en studenten lopen een verhoogd risico op RSI-klachten door veelvuldig en langdurig beeldschermgebruik. Veel priegelen en swipen op een smartphone of tablet is niet gezond en levert meer en meer klachten op.

In 2017 hebben we als RSI-vereniging onderzocht wat de effecten van beeldschermgebruik bij scholieren zijn en naar aanleiding daarvan een persbericht uitgebracht. Het blijkt dat veel scholieren pijnklachten hebben door het beeldschermgebruik. Op deze pagina vind je een aantal organisaties en tools specifiek voor jongeren met RSI-klachten, of juist om die klachten te voorkomen.

All of me

Allofme is een website waar jonge mensen met een chronische aandoening elkaar kunnen vinden. Op de website vind je informatie, oefeningen, tips en trucs. Je kunt dingen die je niet met je ouders, arts of vrienden wilt bespreken wel bespreken met anderen die ook jong en chronisch ziek zijn.

Allofme is ontwikkeld op initiatief van een aantal patiëntenverenigingen, met subsidie van het Fonds PGO.

Pain2Power

Inge Dekker is jong en chronisch ziek vanaf haar 15e jaar. Haar ziekte maakt het haar moeilijker om doelen te bereiken en het leven te leiden dat ze wil, maar niet onmogelijk.

Ze heeft zich als trainer en coach gespecialiseerd in het begeleiden van jonge mensen met een chronische ziekte. Ze ontwikkelde de methode, waarmee je keuzes maakt die bij jouw persoonlijke situatie passen.

Kijk voor meer informatie op haar website of download daar haar e-book. Met haar methode haal je meer uit het leven als je chronisch ziek bent.

Zit met Pit!

Lesprogramma

Zit met Pit! heeft een lesprogramma voor kinderen vanaf groep 5, waarin ze een goede (werk-)houding aanleren en een gezonde balans tussen zitten en bewegen.

Licentie aanvragen

Fysio-, ergo- en oefentherapeuten kunnen een licentie aanvragen om met dit lesprogramma kinderen op de basisschool te leren hoe ze dat moeten doen.

Meer informatie

Wil je meer weten kijk dan op de website van Zit met Pit!

Muisje Max

Lespakket groep 2

Muisje Max wil geen muisarm! is een lespakket gericht op groep 2 van de basisschool om tijdig te starten met het aanleren van een goede houding. Ook bevat het materialen die gemakkelijk te gebruiken zijn voor de leerkrachten.

Het lespakket is in 2000 ontwikkeld door ergonomen Janneke van Druten en Dorrit Jansen. Muisje Max is op onze site gratis te downloaden.

Back To Top