Skip to content
 

Het onderzoek

Het Lectoraat Arbeid & Gezondheid van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (han) zoekt fysiotherapeuten om te onderzoeken hoe je het werk van cliënten bij de behandeling kunt betrekken. Dat doen ze met het project Werk aan de Winkel.

Wat is het project Werk aan de winkel?

De huidige gezondheidszorg besteedt weinig aandacht aan het werk van de cliënt, terwijl dat heel veel invloed kan hebben en herstel kan vertragen of belemmeren. De han onderzoekt hoe fysiotherapeuten bij de behandeling meer rekening kunnen houden met het werk van hun cliënt.

In het project Werk aan de Winkel zoeken ze uit hoe je aandacht voor het werk van cliënten kunt verbeteren, hoe je de cliënt zelf kunt betrekken bij besluiten over de behandeling en hoe fysiotherapeuten beter kunnen samenwerken met andere (arbo)zorgverleners.

Hoe werkt Werk aan de winkel?

De han verdeelt de fysiotherapeuten die meedoen aan het project over twee groepen: de ene groep behandelt hun patiënten volgens de nu geldende richtlijnen, de andere groep doet dat volgens de nieuwe methode. De groep die behandelt met de reguliere methode kan later ook gebruik maken van de toolkit, e-learning en een opname van het symposium bekijken.

Voor het beter ondersteunen van werkende cliënten kun je:

  • een online toolkit gebruiken;
  • e-learning volgen;
  • een symposium bijwonen.

Voor betere samenwerking met andere zorgverleners kun je gebruik maken van:

  • een consult leidraad;
  • een netwerk van arbeids- en bedrijfsfysiotherapeuten.

Accreditatiepunten

Als je deelneemt aan het project krijg je 8 punten in het KRF NL.

Meer informatie

Meer informatie vind je op de webpagina van de han over het project Werk aan de winkel.

Heb je interesse om mee te doen aan dit onderzoek, of heb je vragen? Neem contact op met de onderzoekers van de HAN University of Applied Sciences:

Dr. Nathan Hutting, projectleider
E Nathan.Hutting@han.nl
T 06 – 47 89 24 26

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top