Skip to content
 

Het was weer een geslaagde themabijeenkomst, georganiseerd door onze vereniging op 22 maart. De opkomst was nog groter dan de vorige keer en de sfeer opnieuw erg goed. Bij ons te gast was een van de meest gerenommeerde RSI-specialisten in Nederland, mevrouw Marjon van Eijsden-Besseling. Ze heeft meer dan tien jaar gewerkt als revalidatiearts bij het Academisch Ziekenhuis in Maastricht. Marjon gaat dit jaar met pensioen, maar blijft voorlopig actief in de branche.

Behalve onze hoofdspreker mevrouw Van Eijsden presenteerden ook twee Tragger® therapeuten hun speciale methode aan het publiek. Deze methode is bedoeld om maximale ontspanning van het lichaam te bereiken en zo verschillende spanningsgerelateerde klachten te verhelpen.

De presentatie van mevrouw Van Eijsden ging onder andere over de hoofdfactoren bij het ontstaan van RSI-klachten en het ontwikkelen van chronische RSI. Bij het ontstaan van de klachten spelen hoge werkdruk en overbelasting een significante rol. Terwijl er bij het verloop van RSI/aspecifieke KANS  psychische factoren vaak duidelijk aanwezig zijn. Zo ontwikkelen veel patiënten een zogenaamd pijncatastroferend gedrag en irreële pijnwaarnemingen. Deze patiënten vragen om een andere aanpak. Lees meer hierover in de presentatie (pdf).

Presentatie Marjon van Eijsden

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top