skip to Main Content

RSI-klachten kunnen verergeren of in stand gehouden worden door weinig beweging, spierspanning en stress. Het is dus belangrijk om voldoende te ontspannen en bewegen, zonder dat je de pijnlijke gebieden overbelast. Op deze pagina vind je een beschrijving van methodes voor ontspannen en bewegen waar anderen met RSI-klachten baat bij hebben gehad. Net als bij behandelingen voor RSI-klachten geldt dat je vooral zelf moet uitproberen wat voor jou werkt, en wat niet. Je houdt een bezigheid langer vol als je het leuk vindt of voelt dat je er baat bij hebt, dus zoek iets dat bij jou past. Onderaan de pagina vind je een overzicht van ervaringsverhalen met ontspannen en bewegen uit ons RSI-Magazine.

Nog een extra tip

Doe regelmatig stretchoefeningen in kleine pauzes. Australische onderzoekers hebben ontdekt dat deze oefeningen effect hebben. Op deze website van Muisarm.info vind je een aantal voorbeelden.

Er zijn verder talloze oefeningen die je kunt doen om tussen het computeren door of verspreid over de dag je spieren te ontspannen. Bijvoorbeeld de oefeningen die je hier vindt.

Ayurveda

Bewegingstips van onze fysiotherapeut

Bindweefselmassage

Chinese massage

Eierschaaltherapie

Floaten

Gymnastiek voor chronisch zieken

Gyrotonics

Holistische massage

Homeopathie

Hot stone massage

Integrale massage therapie

Linedancing

Meditatie

Mindfullness

Nordic Walking

Succesvol omgaan met RSI

Reiki

Relaxatietraining

SAM

SAM is een apparaat dat helpt bij pijnbestrijding, maar ook zorgt voor ontspanning. Een uitgebreide omschrijving van SAM vind je hier onder de S.

Salsa dansen

Sauna

Slender You

Stoelmassage

Stressmanagement

Tacoyo

Tai Chi

TENS

Traditionele Chinese geneeskunde

Trancedans

Qigong

Wandelen

Yoga

Zwemmen

Back To Top