skip to Main Content
 

Back App 2.0

De Back App 2.0 zadelkruk houdt je lichaam bij iedere beweging in balans. Je voeten rusten op de ring onder de kruk en je kunt zelf instellen hoe veel je wilt bewegen. De zithoogte is instelbaar van 58 tot 81 cm en de kruk is verkrijgbaar in verschillende soorten bekleding.

Optie: wielen.

Meer informatie: Backshop.

CareLine

De Dalton CareLine heeft een antibacteriële coating en is geschikt om lang op te zitten, omdat de kruk de vorm van je lichaam aanneemt. In verschillende kleuren.

Opties: rugleuning, hoogte en bediening.

Meer informatie: Cedere.

CareLine Gamma-Saddel

De CareLine Gamma-Saddel heeft een zitting van koudschuimvulling en een antibacteriële coating. Traploos instelbare hoek zitting en rugleuning. Met zwenkwielen en in verschillende kleuren.

Meer informatie: Cedere.

CareLine Jolly V-Shape

De CareLine Jolly V-shape heeft een glooiende vorm met aan de voorkant een V-vorm.

Opties: rugleuning, verschillende kleuren en wielen.

Meer informatie: Cedere.

EasySit

De EasySit zadelkruk heeft een naadloos gestoffeerde zitting en is 360 graden draaibaar. De zithoogte is verstelbaar tussen 42 en 59 cm. De kruk heeft een handgreep waarmee je hem gemakkelijk kunt vervoeren.

Opties: onder andere rug- en armleuningen en voetenring.

Meer informatie: Backshop.

GlobalStole

De Dalton GlobalStole zadelkruk heeft een PUR-schuimzitting en aluminium poten en wielen. Veel ruimte voor benen en voeten. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Meer informatie: Cedere.

HIPPIE basic balanskruk

Het zitvlak van de balanskruk HIPPIE is beweeglijk en je kunt het elke kant opdraaien. Zo kun je actief zitten en jezelf dwingen een bewuste houding aan te nemen. De hoogte is verstelbaar met een gaslift.

Meer informatie: Ergo2Work.

Muvman

De Muvman is een zit- en stahulp, zodat je zitten en staan kunt afwisselen. Traploos in hoogte verstelbaar. Gemakkelijk te vervoeren door (afneembare) grip. Ook verkrijgbaar met hoger instelbare zitting. Met voetplaat en anti-slip.

Meer informatie: Backshop.

Score Amazone

De Score Amazone heeft een iets smallere zadelvorm. Met het balansmechanisme kun je van houding wisselen en toch steeds goed zitten. Zithoogte met gaslift traploos instelbaar. Met wielen.

Opties: verstelbare zithoek, rugsteun, voetenring en diverse soorten bekleding.

Meer informatie: Backshop.

Swopper

De Swopper is geschikt voor personen tussen 60 en 120 kg. De hoogte is instelbaar en de kruk heeft een ronde zitvorm. Door de verende poot blijf je in beweging.

Opties: rugsteun, wielen of andere gasveer.

In ons RSI-Magazine 2013-2, op pagina 10, kun je het artikel Lekker wiebelen op mijn Swopper lezen.

Meer informatie: Backshop.

Zadelstoel

Deze zadelstoel is verkrijgbaar in een smalle of brede zitting, is in hoogte verstelbaar en heeft harde of zachte wielen of trompetvoeten. Met aluminium kruisvoet en met of zonder verstelbare rug- en/of armsteunen. Zitting en rugleuning van kunstleer in verschillende kleuren.

Meer informatie: Kantoormeubelencenter.

Zami

Zami is een ergonomische designkruk van hoge kwaliteit. De dubbel gebogen zitvorm bevordert actief zitten in een gezonde houding. Het ontwerp is Nederlands en de materialen zijn Europees.

Piet van Loon, orthopedisch chirurg, is medeoprichter van Zami. Hij was één van de gastsprekers op onze thema-avond over gezond studeren, begin november 2017. Meer informatie over deze thema-avond vind je op onze webpagina Studenten. Daar staan ook filmpjes van de presentaties van die avond.

Er zijn verschillende uitvoeringen van de kruk in hout, metaal, of aluminium en als kruk, zit/stakruk of barkruk.

Meer informatie: Zami.

Back To Top