Skip to content
 

Weet je niet wat je moet doen?

Loop je door je RSI-klachten aan tegen knelpunten op je werk, bij je studie, of in het dagelijkse leven? Ben je bang je baan kwijt te raken, of als zelfstandige je huidige werk niet meer te kunnen blijven doen? Overweeg je te stoppen met je studie vanwege je klachten?

Laat je ondersteunen door een RSI-coach

Laat je dan ondersteunen, coachen en adviseren door een ervaringsdeskundige coach. Onze coaches hebben zelf ervaring met RSI en weten hoe het is om daarmee te leven en te werken. Zij begrijpen je problemen en weten hoe je daar het beste mee om kunt gaan.

Wat kan een coach doen?

Een coach kan:

  • je meer evenwicht leren te vinden in je belastbaarheid en belasting;
  • je leren hoe je over je beperkingen moet communiceren met je werkgever, leidinggevende, collega´s, bedrijfsarts, of uitkeringsinstantie;
  • je helpen bij werk gerelateerde problemen, zoals werkdruk, takenpakket, aanpassingen en voorzieningen;
  • je begeleiden bij een loopbaantraject, bijvoorbeeld naar passend werk;
  • je begeleiden in deelname aan het maatschappelijke leven, zoals bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, mantelzorg of sociale activiteiten;
  • je helpen bij rouwverwerking van het verlies van gezondheid en/of werk;
  • je helpen bij de uitvoering van de Wet Verbetering Poortwachter. Lees meer over deze wet op onze pagina Wetgeving.

Opleiding coaches

De RSI-vereniging heeft in samenwerking met Centrum Chronisch Ziek en Werk (CCZW) ervaringsdeskundige coaches gecertificeerd. Deze professionele coaches hebben ruime ervaring in het coachen en begeleiden van mensen met een chronische ziekte én hebben zelf ook RSI.

Meer informatie

Meer informatie vind je in de flyer over de coaches (pdf). Daarin staan alle gegevens, zoals hun telefoonnummer, adres website, e-mailadres en een korte omschrijving van wie zij zijn.

Wil je zelf RSI-coach worden?

Onze vereniging doet mee aan een project om ervaringsdeskundige coaches te certificeren. Heb je ervaring als coach en heb je RSI-klachten, dan kun je hieraan meedoen. Het project wordt betaald uit subsidies en kost je geen geld – alleen tijd.

Europese Award

Het project heeft recent een Europese Award gekregen als een van de ‘best practices’ voor het bevorderen van werk voor mensen met een chronische beperking. Als je je certificaat behaalt, dan kunnen mensen je vinden via de websites van het CCZW en de RSI-vereniging. Lees meer over dit certificeringsproject op de website van het CCZW.

Artikelen over dit onderwerp in het RSI-Magazine

In ons RSI-Magazine schrijven we ook over RSI-coaches. De coaches hebben sinds 2017 een eigen rubriek, genaamd Coach denkt mee, waarin ze om beurten schrijven over wat ze meemaken. We hebben de artikelen voor je op een rij gezet.

Back To Top