Skip to content
 

Enquête

De gebruiksvriendelijkheid van medicijnverpakkingen is niet het belangrijkste voor fabrikanten. Het tv-programma Kassa doet onderzoek naar medicijnverpakkingen en daarvoor kun je een online enquête invullen tot woensdag 3 maart a.s. Binnenkort besteedt Kassa in de uitzending aandacht aan de enquête. Vul hem dus snel in!

Verpakking probleem voor veel mensen

Niet alleen ouderen, maar ook mensen met een aandoening – zoals RSI-klachten – vinden het vaak moeilijk om medicijnen uit de strip, pot, doos of andere verpakking te krijgen. Of om bijvoorbeeld een tablet te halveren.

Eisen voor verpakking zijn vaak niet gebruiksvriendelijk

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) waakt over de veiligheid en werkzaamheid van medicijnen in Nederland. Lastige verpakkingen zijn geen reden om het medicijn af te keuren. Bovendien moeten verpakkingen aan strenge eisen voldoen en dat maakt ze niet gebruiksvriendelijker.

Eerder onderzoek gebruiksvriendelijkheid medicijnverpakkingen

Uit eerder onderzoek van het CBG in 2017 bleek al dat veel ouderen zich ergerden aan lastige verpakkingen.

Vul de enquête in over gebruiksvriendelijkheid medicijnverpakkingen

Vul de enquête in (als je slim bent laat je een ander het typewerk voor je doen). Het zijn niet heel veel vragen en je hoeft meestal alleen maar iets aan te kruisen. Hoe meer mensen dat doen, hoe beter.
Met zijn allen kunnen we een vuist maken naar de fabrikanten/leveranciers, zodat ze op zoek gaan naar betere verpakkingen.

Heb jij nog tips?

Heb jij een handige manier om je medicijnen uit de verpakking te krijgen? Laat het ons weten via webmaster@rsi-vereniging.nl. Met jouw tips kunnen wij onze webpagina Tips dagelijks leven aanvullen.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top