Skip to content
 

Animatie man aan begin van een kronkelende wegEen van onze leden heeft over haar ervaringen met RSI-
klachten aan het begin van haar loopbaan geschreven en dit is het tweede deel. Op 2 oktober 2021 organiseren wij een themamiddag hierover, waarin we ervaringen uitwisselen en van elkaar leren, en we hebben een gesprek met een ervaringsdeskundige psychologe.

Ons lid (naam bekend bij de redactie) schrijft verder:

‘Het is een vreemde ervaring, om, zoals ik, de enige te zijn in je omgeving die (ernstige) RSI-klachten heeft. Veel van mijn vrienden, familieleden en collega’s zitten de hele dag achter de computer, en als je even doorvraagt, hoor je wel dat sommigen af en toe last hebben van een stijve nek of vastzittende schouders, maar zoveel pijn dat je je werk niet meer kunt doen, dat heeft eigenlijk niemand die ik ken. Hoewel iedereen gelukkig begripvol is en meeleeft, kun je je daardoor af en toe toch behoorlijk eenzaam voelen.

Op slechte dagen kan het me bijna boos maken dat mijn huisgenoten ‘gewoon’ uren achter de computer zitten alsof het de normaalste zaak van de wereld is. En hoe goedbedoeld het ook is, als je al een paar maanden niet hebt kunnen werken, kun je het advies van een familielid ‘dat je af en toe gewoon even met links moet muizen’ eigenlijk ook niet meer horen. Aan de andere kant, als je zo jong bent als wij, proberen mensen je ook moed in te spreken, ‘je bent nog hartstikke jong en flexibel, je kunt nog alle kanten op’, wat natuurlijk geruststellend is om te horen, zeker van mensen met wat meer levenservaring.

Omdat veel mensen een beter beeld hebben bij een burn-out, heb ik mijn pijnklachten ook weleens een lichamelijke burn-out genoemd. Het lastigste vind ik misschien nog wel het moment dat je in gezelschap van leeftijdsgenoten die enthousiast over hun baan en carrière vertellen moet zeggen dat je zelf op dit moment niet kunt werken. Daarvoor moet ik altijd eerst even moed verzamelen, hoewel het ook oplucht om er gewoon eerlijk over te zijn.’

Herken je je hierin? Of juist niet? Het kan je steunen om het er over te hebben en te ontdekken dat je niet de enige bent.

Het eerste deel lees je op de pagina Ervaringen met RSI-klachten aan het begin van je loopbaan.

Meer informatie en opgave themamiddag

Je kunt je nog opgeven voor de themamiddag! Hoe, dat zie je op onze webpagina Themamiddag RSI-klachten aan het begin van je loopbaan in oktober. Daar staat alle informatie over deze themamiddag bij elkaar.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top