Skip to content
 

Animatie beeldschermwerker met klachtenUit de factsheet Beeldschermwerk 2021 van TNO blijkt dat 45% van de Nederlanders minstens 6 uur per dag beeldschermwerk doet. Van de thuiswerkers door Corona is dat zelfs 89% en de meesten pauzeren niet regelmatig – dat doet slechts 36%. 43% van de thuiswerkers heeft het afgelopen jaar dan ook last van RSI-klachten/KANS gehad.

Beroepen waarin je veel kans hebt op meer dan zes uur per dag beeldschermwerk zijn: software- en applicatieontwikkelaars, databank en netwerkspecialisten, accountants, beleidsadviseurs en managers ICT.

De factsheet geeft tips voor werkgevers en werknemers:

  • Werkgevers kunnen helpen door te zorgen voor goede werkplekken, informatie te verstrekken over het belang van het instellen van de werkplek en afwisseling, en actief knelpunten te verzamelen bij werknemers met de checklist BAS (Beter Achter je Schermen).
  • De facsheet geeft ook adviezen aan werknemers over het op de juiste manier instellen van beeldscherm, muis, stoel en bureau. Zorg ook voor afwisseling in werktaken en verander regelmatig van houding. Krijg je klachten geef die dan door aan je werkgever, zodat die kan zorgen voor hulp.

Op onze webpagina Feiten en cijfers staan meer factsheets en andere publicaties.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top