De Week van de Toegankelijkheid is een initiatief van Ieder(in). Ieder(in) maakt zich sterk voor…
Kun je wel wat hulp gebruiken bij het aan het werk blijven, een nieuwe baan of functie zoeken, of een opleiding? Voor mensen met een chronische aandoening/beperking is dat niet gemakkelijk en daarom hebben de Whiplash Stichting Nederland en de Nederlandse Hypofyse Stichting Mijn Re-integratieplan ontwikkeld.
Doel Mijn Re-integratieplan
Mijn Re-integratieplan helpt mensen met een (chronische) aandoening of beperking grip te krijgen of te houden op het eigen leven. Hoe kun je – met jouw mogelijkheden – blijven deelnemen aan de maatschappij? Mijn Re-integratieplan kan daarbij helpen.
Voor wie?
Mijn Re-integratieplan is ontwikkeld voor zieke werknemers met een arbeidscontract bij een werkgever in de eerste twee jaar na hun ziekmelding. De informatie uit Mijn Re-integratieplan kan ook nuttig zijn als je geen werkgever hebt. Mijn Re-integratieplan is voor alle zieke werknemers, maar voor sommige aandoeningen is extra informatie toegevoegd.
Waar bestaat Mijn Re-integratieplan uit?
Het programma geeft informatie over wet- en regelgeving en je krijgt inzicht in je belemmeringen en welke aanpassingen jou kunnen helpen. Je kunt samen met je werkgever onderzoeken wat je mogelijkheden zijn en er is een stappenplan voor de toekomst. Je kunt met het programma gesprekken oefenen die je met een werkgever, bedrijfsarts, of het UWV moet voeren.
Kosten
Mijn Re-integratieplan is niet gratis. Een jaar gebruik maken van Mijn Re-integratieplan kost € 34,95. Sommige patiëntenverenigingen geven korting, maar de RSI-vereniging niet. Je kunt wel je werkgever, zorgverzekering of de tegenpartij – in geval van letselschade – vragen of zij (een deel van) de kosten willen vergoeden.
Meer informatie
Op de website van Op eigen kracht aan het werk (OEK) en op die van Mijn Re-integratieplan vind je meer informatie.
De Denkhulp werk en chronisch ziek bestaat al langer en geeft ook informatie over rechten en plichten van chronisch zieken. Via een uitklapmenu kun je zien wie wat wanneer moet doen: niet alleen jijzelf, maar ook verschillende instanties. De Denkhulp is gratis.
Lees ook:
Ook “Arboarts” voor zelfstandigen die via Zorgcollectief FNV zijn verzekerd
Studenten
Onderzoek Werk & Gezondheid
Videogamers: e-sporters
Jongeren met chronische ziekte (Allofme)
Jong en chronisch ziek (Pain2Power)
Denkhulp werk en chronisch ziek
Let op je houding: voorkom klachten
Aanstellingskeuringen: Gezondheidsvragen en medische keuringen bij sollicitaties
Dit bericht heeft 0 reacties