Skip to content
 

Gaan sporten en hobby´s samen met RSI-klachten?

Al heb je RSI-klachten, dat wil niet zeggen dat je niet meer actief kunt zijn of verder gaan met je hobby´s. Geef niet te snel op, maar kijk eerst of je het kunt aanpassen.

Soms blijken handelingen waarvan je denkt dat ze je klachten in stand houden of verergeren dat niet te doen. Lees maar eens het artikel Muis met RSIRSI-Magazine 2014-2, pagina 6-7.

Sport

Voldoende sporten of bewegen is goed om de kans op RSI te verkleinen. Beweging is zeker ook goed als je al RSI-klachten hebt, dan zorgt het voor goed doorbloede weefsels en het afvoeren van afvalstoffen.

Het is lastig een sport te vinden die je schouders, nek, armen en handen niet te veel belast. Toch kun je op een goede, prettige manier in beweging blijven zonder al te veel inspanning. Hoe kun je dat doen? We laten je hierna wat voorbeelden zien.

Zoek, via de letters van het alfabet, de sport waarover je meer wilt weten. Staat jouw sport er niet bij? Neem contact op met de webredactie, dan kunnen we er informatie over verzamelen en jouw sport toevoegen aan het lijstje.

Artikelen over dit onderwerp in het RSI-Magazine

In ons RSI-Magazine schrijven we ook over dit onderwerp. We hebben de artikelen voor je op een rij gezet.

Meer sporten en vormen van bewegen

Op onze website vind je beschrijvingen van therapieën en verschillende soorten sport en vormen van bewegen. Heb je tips over het beoefenen van bovengenoemde of andere sporten, stuur ze dan naar webmaster@rsi-vereniging.nl.

Vrije tijd

Natuurlijk wil je graag je hobby´s blijven doen, ook al heb je RSI-klachten. Een hobby die je zelf gekozen hebt en die je interesseert, geeft ook energie. Afhankelijk van de lichamelijk belasting kun je ze gewoon blijven beoefenen, eventueel aangepast. We geven je daar wat tips voor.

Tenslotte

Heb je zelf tips? Stuur ze naar de webredactie.

Back To Top